U bent hier: Startpagina

Eerste hulp
maakt het verschil !

Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger.
Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt want met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen.

Rode Kruis-Vlaanderen wil het je graag leren!

 

Veiligheid tijdens jouw eerstehulpopleiding is voor Rode Kruis-Vlaanderen van groot belang. Om, tijdens de coronapandemie, onze opleidingen zo veilig mogelijk te laten verlopen, namen we verschillende preventieve maatregelen en respecteren we de nodige veiligheidsregels.


Zo worden opleidingslokalen regelmatig verlucht, contactoppervlakten en oefenmateriaal regelmatig ontsmet en wordt er voldoende handalcohol en zeep voorzien, zodat ook jij een goede handhygiëne kan toepassen. Verder werd ook de inhoud van onze eerstehulpopleidingen aangepast aan de meest actuele corona-richtlijnen.


Tijdens de opleiding verdelen we de groep in kleinere lesgroepen van drie personen. Het dragen van een mondmasker is gedurende de volledige opleiding verplicht voor alle deelnemers. Zo verloopt de opleiding veilig, maar kan je toch al je eerstehulptechnieken oefenen. Als je twee kennissen, familieleden of collega's kan overtuigen om zich ook in te schrijven voor de opleiding, kunnen jullie samen een lesgroep vormen.


Heb je nog vragen over de veiligheid tijdens de eerstehulpopleiding die je wenst te volgen? Mail je vraag naar vorming@rodekruis.be.

 

Een opleiding zoeken

Zoek hier een opleiding door een of meerdere onderstaande velden in te vullen en te klikken op zoek.

 

Ik ben jonger dan 16 jaar Eerste hulp voor op het werk Eerste hulp uit persoonlijke interesse Ik ben Rode Kruisvrijwilliger
 
 
 
 
     
     
     
     

 

 

Aanmelden voor volgende acties


  • Inschrijven voor een opleiding
  • Annuleren van een inschrijving
  • Het opleidingsbeheer van uw medewerkers (bedrijven/organisaties)